• Home
  • Ако имате кафяво течение преди цикъл, това означава само едно

Ако имате кафяво течение преди цикъл, това означава само едно

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

ГИНЕКОЛОГЪТ ПРЕДУПРЕЖДАВА: Ако имате кафяво течение преди цикъл, това означава само едно

Менструацията може да разкаже много за вашето здраве , но и да даде подробна представа за нормалното ви телесно тегло. На много жени се случва да имат кафяво течение няколко дни преди менструация, а сега гинеколог изясни причините за това състояние. За какво става въпрос обяснява д-р Дарко Хусар, специалист по гинекология и акушерство.

„Кафявото течение, което сте забелязали няколко дни преди очакваната менструация, не е нещо лошо. Най-често това е знак, че има нарушение на работата на яйчниците, тоест нарушение на менструалния цикъл.

Може да се случи на всяка жена от време на време. Очакваната менструация след такова кървене може да бъде „ранна“ или „късна“. Кървенето може да е различно от това, с което сте свикнали, когато менструацията е нормална, обясни той.

Освен това гинеколозите отбелязват, че обикновено става дума за кръв, която е останала дълго време в матката и сега излиза. Няма причина за паника, напълно нормално е и се случва на всеки понякога.

Обърнете внимание, когато течението е ярко червено

Този цвят на менструацията може да показва ниско ниво на естроген в тялото, особено ако количеството на менструалната кръв е по-малко от обикновено. Изследванията показват, че интензивните аеробни упражнения могат да повлияят на нивата на естроген и по този начин да повлияят на менструалния ви цикъл.

Този цвят на менструацията и намаленото количество менструална кръв могат да бъдат причинени от неправилно хранене, синдром на поликистозни яйчници и наближаваща менопауза.

Aко е воднисто:

Този тип менструация може да е признак за по-сериозен недостиг на хранителни вещества в организма. „Белезникавата, рядка менструация може да е признак на по-тежка форма на анемия“, казва гинекологът Алиса Двек. Ако нещата не се подобрят след 2-3 цикъла, задължително се свържете с лекар.

Ако е гъсто на бучки:

Този тип менструация може да бъде симптом на ниски нива на прогестерон и много високи нива на естроген. Д-р Дуек вярва, че някои незначителни съсиреци са напълно нормални от време на време, но появата на чести и големи съсиреци може да е признак на сериозен хормонален дисбаланс.

Ако е смес от сиво и червено:

Ако видите този цвят на превръзката, е възможно да се борите с инфекция, било то гъбична или нещо преносимо по полов път, особено ако менструацията е придружена с изключително неприятна миризма. Ако има вероятност да сте бременна и забележите това явление, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Ако е изразено червено:

В повечето случаи наситено червеният цвят е знак за здрава и нормална менструация.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment