• Home
  • Американският посланик с важно послание за България в най-критичния момент

Американският посланик с важно послание за България в най-критичния момент

СПОДЕЛИ


Facebook


Войната в Украйна е непровокирана жестокост. Това каза американският посланик Херо Мустафа пред bTV, определяйки войната в Украйна като „непровокирана жестокост“.

„Това е брутална война. Непровокирана, жестока. Ние сме обединени за това, че трябва да помогнем на украинските бежанци. Аз съм толкова горда, че българите отвориха домовете си. Аз знам, че българите са изключително гостоприемни, отвориха домове, хотели, къщи за гости. Затова ние се питахме как да помогнем и в координация с българското правителство, да обединим възможности заедно“, заяви посланик Херо Мустафа.

Изявлението на американския посланик идва ден, след като посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пусна свой видеозапис.

В него руският допломат акцентира, че страната му не планира да окупира територията на Украйна.

„Вземат се всички възможни мерки за запазването на живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти при използването на високоточни оръжия“, допълни Митрофанова.

„Последните дни се прави всички възможно за осигуряване на хуманитарни коридори. Евакуацията на жителите върви трудно, тъй като формированията на украинските националисти пречат на организацията. Те използват мирните жители като жив щит“, добави Митрофанова, повтаряйки по този начин позицията на Кремъл.

Facebook
СПОДЕЛИ

Leave A Comment