• Home
  • Анахид Тачева изоставена в хоспис (Снимки)

Анахид Тачева изоставена в хоспис (Снимки)

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Анахид Тачева изоставена в хоспис (Снимки) - Vijti.com

Легендата на БНТ Анахид Тачева е била настанена от роднините си в елитен хоспис в Ню Йорк. Бившата говорителка от година насам страда от напреднала деменция, а частичната загуба на паметта ѝ не ѝ позволява да се грижи сама за себе си в домашна среда.

Първоначално Тачева е била обслужвана от денонощен лекарски екип в апартамента на щерка си Анахид, при която от години живее в Америка. Наскоро обаче семейството решило да я настани в частен хоспис, където условията за живот били на изключително високо ниво и нищо не ѝ липсвало. 81-годишната тв звезда разполагала със собствена стая, обзаведена с всякакви удобства. Близките ѝ можели да я навестяват, когато пожелаят. При себе си имала смартфон с интернет, през който се обаждала и на роднините си в България.

Анахид с внуците си в Америка 

Хосписът в Ню Йорк изглеждал по-скоро като хотел. Разполагал с абсолютно всякакви съоръжения, в това число басейн, фитнес, райска градина. Престоят на Анахид там се поемал от дъщеря ѝ и нейния съпруг Аристотел, който е успешен бизнесмен и върти бизнес за милиони с хазарт и имоти. Месечната такса възлизана 5 хиляди долара, показва справка с ценоразписите в интернет. Тя покрива абсолютно всички разходи по престоя – нощувки, разнообразно хранене, медицински грижи, прегледи, лекарства, ползване на съоръженията за развлечение в базата.

Щерката на говорителката е омъжена за милионер от гръцки произход 

Звездата от златната епоха на БНТ не била от най-тежките случаи, но имала сериозни бели петна в паметта си. Все още помнела имената на повечето от близките и роднините си, включително и на правнучетата си в България. Деменцията на Анахид се отключила след внезапната смърт на сина ѝ Димитър Цонев, който издъхна вследствие на масивен инсулт преди точно 6 години. После пък сестра му Теодора направи опит за самоубийство, поглъщайки шепа хапчета с обилно количество алкохол, а лекарите в „Пирогов“ едва успяха да я върнат към живота. Силният стрес от злощастните събития довел до заболяването на Тачева. Първоначално семейството ѝ отдавало честото забравяне на възрастта ѝ, но наблюдавайки я по-прецизно, установили, че извършвала некоординирани действия, като дори застрашавала собствения си живот.

Така я убедили да посети лекар и след официални изследвания и прегледи диагнозата ѝ се доказала. Лошото било, че заболяването е необратимо. Анахид обаче не се противила да бъде настанена в центъра и засега средата там ѝ понасяла добре. През идния октомври в хосписа обичаната от поколения говорителка ще посрещне и своя 82-ри рожден ден. Тя все още е запазила величествената си осанка и чисто физически се чувствала в отлична форма. У нас Анахид не се е прибирала отпреди Ковид пандемията и едва ли някога ще се върне отново, предвид ситуацията, в която е изпаднала, смятат роднините ѝ.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment