• Home
  • Бивш руски депутат разкри плановете на Путин за България

Бивш руски депутат разкри плановете на Путин за България

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Бивш руски депутат разкри плановете на Путин за България

Бившият депутат от Държавната Дума Генадий Гудков разкри ходовете на Путин.

„Решението за спиране на доставките на газ беше взето не от „Газпром“, а лично от Путин, защото иска да накаже България и да разруши правителството. Включително заради визитата на властта в Киев и помощта за Украйна”, каза Гудков в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нованюз. Путин превръща газа и нефта в политическо оръжие, съвсем е полудял. Ако сега Путин бе бъде спрян, Европа ще получи нова разрушителна война до 2 години, прогнозира политикът.

По думите му добивът на нефт в Русия вече е намален с 20% заради изолацията. „Експертите прогнозират спад с 50% на добива на нефт и експорта на газ, което е крах за руската икономика. 60% от бюджета се формира от тях. Въпреки това не можем да разчитаме на държавен преврат в Русия“, обясни той.  И уточни, че  Путин разглежда България като „троянски кон“ в Европа.

„Той би искал войските му да стигнат до Молдова, мечтае за сухопътен коридор, съединяващ Крим с Приднестровието. Украинската армия обаче няма да позволи да бъде завзета тази територия“, подчерта той.

Според него българската власт разбира, че Украйна защитава не само себе си, но и света от руското зло. „Путин се страхува от тези, които не се страхуват от него, като например Турция. Режимът на Путин е враг на България, а руският народ е приятелски. Докато той е на власт, няма да живеем спокойно, ще разруши българо-руските отношения”, заяви още Генадий Гудков. И допълни, че руският президент е видял заплаха за властта в евроинтеграцията на Украйна. „8 години обмисляше планове за отмъщение на Украйна. Войната се основава на личната му омраза към украинците“, смята Гудков. И си спомни за Путин отпреди 20 години.

„Той беше отворен за диалог, прогресивен. Сега е загубил адекватността си, живее в собствена илюзорна картина за света. Възприема само информацията, която съотвества на неговата представа за света. Путин няма добър изход от войната, затова му остава само да шантажира света с ядрено оръжие. Страхът от собствената му смърт ще го спре да го използва“, коментира бившият депутат. Той завърши с думите, че мечтае да се завърне в родината си и да участва в реформите за преобразуване на Русия.

Копирано от standartnews.com

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment