• Home
  • Видях как свекърва ми ми слага нещо в чая и реших незабележимо да сменя чашите

Видях как свекърва ми ми слага нещо в чая и реших незабележимо да сменя чашите

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Видях как свекърва ми ми слага нещо в чая и реших незабележимо да сменя чашите

Руслана винаги е знаела, че нейната свекърва Наталия Александровна не я харесва особено. Тя винаги е вярвала, че нейният скъпоценен син „заслужава най-добрата жена“.

Тоест тази, която самата Наталия Александровна хареса. И тя вече си беше избрала такава-Дъщерята на стар приятел, която успешно завърши консерваторията и също така беше дъщеря „за пример“. Но, както вече е ясно, синът не подкрепи инициативата на майката.

Евгени се запозна с Руслана благодарение на приятелите си. Любовта порази и двамата като мълния. Двамата излизаха 2 години, преди Евгени да предложи брак и Руслана да каже „да“.

– Не! — възкликна Наталия Александровна при мисълта за „неодобрената“ си снаха. — Как можеш да ми причиниш това?

Тя много пъти се опитваше да убеди сина си да не се жени за избраницата си. Но той беше непреклонен. Оставаше само да се приеме и да се изтръгне всичко възможно от ситуацията. А именно недоволство, упреци и спретнати намеци към сина, че жена му е лош избор.

За щастие Евгени и Руслана живееха в друга част на града и не се виждаха много често с Наталия Александровна. Въпреки това, когато тя дойде, Руслана се затрудни. Въпреки това тя беше мило и оптимистично момиче. Затова се научи да възприема свекървата и нейните упреци като неразделна част от живота, която може да бъде игнорирана.

Когато искаш внуци

Когато всички теми от ежедневието и жилищните условия бяха изчерпани, Наталия Александровна смени темата с по-сериозна.

– Кажи ми, Женечка, как така сте заедно толкова дълго, но нямате деца?

„Мамо, все още не бързаме с децата.“

„Но напразно “, не отстъпи Наталия Александровна. „Имам нужда от внуци, а времето минава много бързо. Ами ако Руслана е безплодна?“

– Е, за какво говориш? Ако се наложи, ще осиновим дете.

Нищо не можеше да се направи за сина си. Междувременно Наталия Александровна наистина се вълнуваше от желанието за появата на внуци. Тя сподели впечатленията си с приятелка.

„Не се тревожи така “, утеши тя Наталия. „Дори и да има проблеми, имам билка, която ще помогне за това.

– Наистина ли!?

– Разбира се. Знам от опита на семейството ми. Тя разкрива женската енергия.

– Ще ми дадеш ли малко?

От тази седмица нататък Наталия Александра придоби навика да посещава Руслана по-често, докато е сама вкъщи. Тя подозираше, че нещо не е наред. В крайна сметка, преди това свекървата не я посещаваше сама „просто така“ за чай. За щастие успяла да чуе свекърва си да говори с някого по телефона в съседната стая. Тя чу малко. Само няколко фрази за дозировката и за самата себе си. Но това беше достатъчно за момичето да предприеме действия.

Преди да започне да пие чай, Руслана успя тихо да смени местата на чашите. Нека свекървата сама изпие каквото й беше наляла. Това се случваше няколко пъти седмично. И всеки път Руслана успяваше успешно да избегне „лечението“ на свекърва си. Междувременно самата Наталия Александровна започна да се променя.

Промяна към по-добро
За изненада на всички тя стана много по-мила. Тя започна да рисува и да се облича по-ярко. В разговор тя не пропускаше възможността да каже 1-2 шеги. И вече не се говореше за упреци и недоволство от снахата. Все едно са я променили.

Евгени искрено се зарадва при вида на цъфтящата си майка . Той отдавна мечтаеше, че тя най-накрая ще се погрижи за себе си и за живота си. Евгени се зарадва още повече, когато разбра, че майка му е решила да промени живота си. С кого? Със съсед от 5-тия етаж. Той отдавна беше таен почитател на Наталия Александровна.

Сватбата беше месец по-късно. Приблизително по същото време стана известно, че Руслана очаква бебе. Случайно ли е? Как да знаем. Основното е, че Наталия Александровна започна да живее нов живот. Че семейството на Евгений и Руслана с нетърпение очакваше появата на първото им дете. И вече не е необходимо да знае за мистериозната трева от приятелката на Наталия.

Възможно ли е да се смята, че добрите цели на Наталия Александровна оправдават методите й за постигането им? Правилно ли постъпи Руслана, като смени чашите? И можеше ли да завърши по различен начин?

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment