• Home
  • Глуха туристка пада от 50 метра в планината, но когато спасителите най-накрая я намират, тя не е сама!

Глуха туристка пада от 50 метра в планината, но когато спасителите най-накрая я намират, тя не е сама!

СПОДЕЛИ

[ad_1]

СПОДЕЛИ

Глуха туристка пада от 50 метра в планината, но когато спасителите най-накрая я намират, тя не е сама!

Когато 21-годишната Амелия Милинг започна похода си по пътеката в националния парк Чугач, тя нямаше представа, че й предстои да премине през най-трудния опит в живота си. Този парк е в Аляска на около 60 км от най-близкия град.

Милинг е глуха и едно от любимите й неща е да ходи сама в планините.

Тя беше в началото на похода си, когато се случи най-лошото възможно нещо. Една от щеките й се счупва, използвана, за да поддържа баланс по време на прехода. Тя губи опора и започва да пада на 20 метра надолу по заснежената планина. След това тя се удря в голяма скала и продължава надолу още 30 метра. Въпреки че пана от 50 метра, тя все още е  жива. Единственото нещо, което е сериозно наранено, е кракът й, което беше приятна изненада, въпреки че изпитваше силна болка. От нищото се появи животно и тя първо помисли, че е бял вълк. Слава богу, че не беше вълк, а услужливо следово куче. Тя разказа пред новинарско предаване:

„Тогава за първи път видях Нанук и първо го помислих за вълк. Тогава видях каишката и осъзнах, че е там, за да ми помогне.

В крайна сметка тя научи, че Нанук е куче следотърсач и по-късно разбра, че той е бил обучен специално в планината, за да помогне на изгубени туристи да намерят пътя обратно към дома. Двамата разполагат лагера за през нощта, защото мракът наближава бързо. На следващия ден те започват да се връщат на безопасно място. В крайна сметка те трябваше да пресекат река и Милинг губи опора поради ранения си крак и силното течение.

Милинг си спомня: „Нанук дойде и грабна презрамката на раницата ми и всъщност я извади.“

След като двамата се върнаха на безопасно място, Милинг активира своя SPOT Beacon, който позволява на спасителите да знаят точно къде се намира. Щатските войски на Аляска се впуснаха в действие и хеликоптер дойде да спаси Милинг, както и Нанук.

Лейтенант от полицията на Аляска Ерик Олсен беше един от първите, които се притекоха на помощ и беше поразен от помощта на Нанук. Той каза:

„Когато разбрах, че има истинско куче-герой, се обадих на собственика и той каза: „Няма начин“. Собственикът на Нанук, Скот Суифт, разказа, че това не е първият героичен акт на кучето. Той спомена, че „Имаше още едно момиче на около 6 години – той го спаси, когато падна в реката.

СПОДЕЛИ[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment