• Home
  • Естрадна звезда от соца си отиде в забрава

Естрадна звезда от соца си отиде в забрава

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Eстрадната звезда от 60-те години на миналия век Жени Батинова е починала, забравена от почитатели и колеги в Созопол, където прекара последните години от живота си. Певицата издъхнала малко преди да отпразнува своя 80-годишен юбилей абсолютно внезапно, без да е боледувала и без да е имала оплаквания в здравословен план, споделят нейни познати.

След като набира слава у нас, Батинова прави и завидна кариера в чужбина. Ангажиментите й са основно във вариететни програми зад граница, което я отдалечава от концертната сцена и публиката у нас. Дълго време тя живее в Западна Германия, съобщава „Ретро“. Талантът й не остава незабелязан и нейни изпълнения попадат в плочите на една от най-големите световни музикални компании.

Жени Батинова има една дъщеря – Даниела, която наследява таланта й и тръгва по пътя на музиката. Тя също е професионална певица, а в последните години е и музикален мениджър в немска круизна компания. Даниела живее в Хамбург, Германия, а преди майка й да издъхне, често се прибирала на родна земя и й гостувала във вилата в Созопол, където Батинова се бе уединила.

Въпреки че у нас естрадната звезда не получа заслужените почести от държавата, в Германия тя е призната и обичана. Дори след смъртта й в немски сайтове се продават нейни ретро плочи със записи. На погребението на Жени в края на миналата година не се появили колеги от миналото й. Тя била прекъснала връзката с естрадните величия от нейната епоха. Навремето били близки с Йорданка Христова, с която са връстнички, с Маргрет Николова, покойната Ирина Чмихова и Ани Богданова.

Пътищата и съвместните им изяви се разделят, когато Батинова емигрира в Германия и прекъсва връзката с колегите си. Последните си години като пенсионер тя не се оплаква от финансовото си положение и не насочва вниманието към себе си. Някои от съседите й в Созопол чак след кончината й разбрали, че е била звезда с международна известност, тъй като приживе Жени се държала скромно и земно и не обичала да говори за певческата си кариера.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment