• Home
  • Ето как изглежда отвътре луксозната къща на дъщерята на Владимир Путин – Катерина

Ето как изглежда отвътре луксозната къща на дъщерята на Владимир Путин – Катерина

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Ето как изглежда отвътре луксозната къща на дъщерята на Владимир Путин - Катерина

Двама активисти проникнаха в луксозна вила в югозападния френски град Биариц, в която според тях живее дъщерята на Владимир Путин – Катерина Тиханова, а собствеността е свързана с нейния бивш съпруг. Французинът Пиер Афнер и Сергей Савелиев, който е избягал от Беларус по политически причини, смениха ключалките, развяха знамето на Украйна и поканиха бежанците от войната да се настанят в къщата.

 

Часове след като кадрите бяха разпространени в социалните мрежи, активистите бяха задържани, но след намесата на правозащитници прокуратурата не им повдигна обвинения и те бяха освободени.

Двамата влезли в къщата в неделя, като възнамерявали да предложат жилището с осем спални за подслон на украински бежанци, заяви пред Ройтерс Владимир Осечкин, базиран в Биариц руски правозащитник. Впоследствие той обяви в своя Фейсбук профил, че задържаните активисти са били освободени по решение на френската прокуратура.

„Докато властите в САЩ, Обединеното кралство и Франция търсят начини да действат срещу Русия икономически, ние предприемаме собствени действия“, казва Савелиев на видеозапис, направен във вилата с палми.

Той обяснява, че двамата активисти избрали луксозния имот, защото той е свързан с Кирил Шамалов, бивш зет на Путин и заместник-ръководител на петролната компания „Сибур“.

От „Сибур“ не са отговорили на запитване за коментар, изпратено от Ройтерс по електронната поща.

Шамалов не е включен в списъка с богати бизнесмени и други представители на руския елит, на които Европейският съюз наложи санкции във връзка с инвазията в Украйна.

Той обаче е санкциониран от Великобритания, отбелязва Ройтерс.

Осечкин е президент на фондация „Нови дисиденти“, която провежда кампании срещу нарушаването на човешките права в бившите съветски републики и работи в тясно сътрудничество с Афнер и Савелиев.

На второ видео, за което се твърди, че е записано във вилата, Савелиев се разхожда из слабо осветени стаи и отваря прозорец, за да покаже гледка към атлантическото крайбрежие.

Афнер и Савелиев намерили в сградата сметки за комунални услуги, адресирани до компанията SCI Atlantic и до Татяна Шамалова, заяви Осечкин.

SCI Atlantic е фирма за недвижими имоти, на която Шамалов е вписан като директор във френските регистри.

Агенция Ройтерс е получила копия от сметките, но прави уговорката, че не може да провери по независим път тяхната автентичност.

Афнер публикува вчера във Фейсбук своя снимка пред полицейския участък, казвайки, че е бил арестуван.

Осечкин заяви, че в имота може да се настанят комфортно повече от десет бежанци.

„Те ми се обадиха да им помогна. . . да купят неща в ИКЕА, легла и чаршафи. Но с проекта им е свършено, защото полицията ги арестува“, каза Осечкин. След това той обяви във Фейсбук, че активистите са освободени, поздрави Франция за това решение и благодари на оказалите съдействие журналисти.

Вчера в Лондон полицията се намеси, за да изсели хора, които бяха окупирали имение, за което се предполага, че принадлежи на руския милиардер Олег Дерипаска, включен в британския санкционен списък миналата седмица, отбелязва Ройтерс.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment