• Home
  • Жена от Павликени захвърли бастуна след 5 бани в минералната вода на Полски Тръмбеш

Жена от Павликени захвърли бастуна след 5 бани в минералната вода на Полски Тръмбеш

СПОДЕЛИ

[ad_1]

СПОДЕЛИ

Ето какви чудеса вършат вълшебната минерална вода!

37-годишната теменужка Реколта от Павликени хвърли бастуна след 5 бани в лечебната минерална вода на къпалните в Полски Тръмбеш. Сензацията стана известна след изричното благодарствено писмо на майката Недялка Иванова в бележката за мнения.

Писмото е било забелязано от Емил Янев, шеф на минералния комплекс.

„Искам да дам кураж на всички майки с болни от множествена склероза деца. Нека да вярват и да търсят бялата ластовица. Минералната вода в Полски Тръмбеш е вълшебна.

Тук с подводен масаж, каране на колело и упражнения детето ви може да проходи и да пази равновесие. Моята теменужка се прероди в купалните. Сега е без бастун и ходи сама … „, е само съвсем малка част от писмото на Недялка.

ОЧЕВИДЦИ НА ПРОХОЖДАНЕТО НА ТЕМЕНУЖКА

Сред тях са отговорникът за купалите Гошо Петков, медицинската сестра Мария Захариева, Йорданка Иванова и много други. Всички бяха категорични какво са виждали – една млада жена е идвала няколко дни почти неподвижна и е тръгнала сама.

От дните в Полски Тръмбеш за сензацията се разнасят вече легенди. Това е първият известен случай – човек да дойде с бастун и в количка и да тръгне без тях.

След срещите със свидетели на чудото тръгнахме да търсим самата теменужка и майка й в Павликени. Открихме г-жа Реколта в къщата й близо до автогарата.

Тя беше на себе си и рисуваше, дъщеря й беше на курс, а майка й – в Лесичери при своя съпруг, който се разболя тежко тези дни.
„Купих си крака“ за рождения ден на мама

ВЧЕРА НЕДЯЛКА ИВАНОВА Е ИМАЛА РОЖДЕН ДЕН И ДАЩЕРА И ТЕМЕНУЖКА Е НАПРАВИЛА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК – „купила си е крака“. Така ни посрещна младата жена, за която всички в Полски Тръмбеш твърди, че е на около 23 години.

Тя е на 37 години, с дете на 15 и съпруга италианец. Теменужка Рекокола рисуваше в двора на къщата си и прие нашия екип с широка усмивка.

„Ами вярно е, което сте казали в Полски Тръмбеш и което е написала майка ми в писмото. Може да е чудо, може да е бяла лястовица, може да е сензация. За мен си е прохождението от лечебните качества на тази вода. П

реди няколко седмици се събудих една сутрин в леглото и не можех да си помръднат краката. Изпаднахме в ужас, защото дъщеря ми Ивелина не ме е видяла в такова състояние. Бях неподвижна и безпомощна.

Майка ми започна да разпитва, ходила в Овча могила, но в този санаториум нямаше места и можеше да остане едва в края на юни, после отидохме в Обединение, но там минералното саниториум не работи и сега го строят, накрая отидохме в Полски Тръмбеш на минералния басейн, който тъкмо отваряше. След това бай Георги ни заведе на купалите.

Пътувахме от Павликени до купалите общо 5 дни и накрая излязохме от водата сама, без бастун, и тръгнах, отидох да колата. Не можех да повярвам, че това се случва с мен! „, Разказа пред нашия екип“ Теменужка „.

След раждането Темнежжка ослепява, не може да ходи и да говори

ИСТОРИЯТА НА ТЕМЕНУЖКА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СИЛНИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ и за волята, която наистина може да направи чудеса. Нейната мултиплена склероза се отключва след раждането на Ивелина преди 15 г.

Бременността е била нормална и безпроблемна. После обаче момичето ослепя, не може да говори и не може да ходи. Успява да преодолее всичко това с много терапия, силна воля и различни медикаменти, но до днес твърди, че предписаното „Бетаферон“ не е най-подходящото лечение.

След това теменужката преглежда и запазва равновесие, но болестта й пречи да завърши висшето си образование. Тя работи няколко години в читалището в Павликени и преди 6 г. отива на младежки обмен в италианското градче Лече. Там среща Антонио Рекола, който е дистрибутор на хранителни добавки на американската фирма „Амои“. Преди една година двамата сключват брак,

„Аз чета много и имам информация за моето заболяване, мисленето ми е много по-различно от това на доста хора. Упражненията, които се правят в минералната вода, моите знания и силна воля за пълноценен живот ме превърнаха в човек, за който да говоря.

Не е изпадала в такова състояние от раждането на детето, най-странното е, че лекарите ми казаха сега, че масажите във водата не са препоръчани. Но аз пет дни не спрях да правя точно и само подводни масажи. Не знаех, че толкова близо до Павликени има такава вода … „, не спира да говори Темънужка.

ВСЪЩНОСТ В МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ КАКВО БОГАТСТВО има в Полски Тръмбеш. Дано тази конкретна история на теменужка от Павликени разкрива инвеститорския дух и инициатива, както и туроператори от областния град и страната.

Минералните купални, спасили нашата героиня от съдбата на инвалид, са в индустриалната зона на града. Те бяха възстановени едва преди две години, а м.г. владиката освети параклиса в двора им. Миналото лято започна работа в края на века за минералния басейн в Ловния парк, за които по проекти и пари на общината са изплатени близо 500 000 лева.

Минералният извор в Полски Тръмбеш е с гореща вода между 38 и 40 градуса и притежава доказани лечебни качества за кожни, ставни и гинекологични заболявания. Тази „златна мина“ обаче така и си стои неизползвана. Едва при управлението на кмета Георги Чакъров има реално раздвижване.

Само през тази събота и неделя през минералния открит басейн са минали над 300 посетители, а след проникването на теменужка палатките сигурно също ще бъдат препълнени. Проблемът е, че няма никаква база до двете водоеми, но засега Община Полски Тръмбеш предоставя своя общински хотел.

СПОДЕЛИ[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment