• Home
  • Жена се ядоса и изяде разписката от машината, след като гласува

Жена се ядоса и изяде разписката от машината, след като гласува

СПОДЕЛИ

[ad_1]

СПОДЕЛИ

Жена се ядоса и изяде разписката от машината, след като гласува - bTV  Новините

Жена сдъвка и глътна разписката от своя вот, вместо да я пусне в урната, разказаха от 18-а секционна комисия във Френската гимназия в София в  24-ти многомандатен избирателен район.

За представителите на 18 СИК във Френската гимназия в София остава необяснено поведението на дамата, която гласува и вместо да пусне в кутията за разписките своята, е изяла листчето хартия.

Поведението на гласоподавателя – жена на средна възраст, предварително не е показало някаква афектираност или несъгласие с нещо, каза председателят на секцията Снежина Колева.

„В девет часа дойде гласоподавателка, която гласува, грабна личната карта и изтича – нашата секция е на третия етаж, тича долу до полицаите. Като слезе при полицаите, сдъвка и глътна разписката“.

Председателката на СИК коментира още:

„За мен е безотговорно поведение. Веднага се обадих на РИК и те ми казаха срещу името на дамата да напиша, че е глътнала и е сдъвкала разписката. Как да отчета вечерта разписките? Когато се гласува с машина, трябва да се вземат двете разписки, има специална кутия за това. Не може повторно да се гласува. Законът не го позволява и не може“.

 

Сигнал за над 50 непредадени контролни разписки са получени в 23-та Районна избирателна комисия в София. Гласоподавателите са късали и прибирали по джобовете си разписки, информира секретарят на 23 РИК Полина Витанова:

„Да, имаме над 50, може би и даже повече обаждания от членове на секционни избирателни комисии, които ни уведомяват, че избирателят е скъсал разписката, прибрал си я е в джоба, отказва да се подпише в избирателния списък, защото е ядосан, че не е успял да гласува или за единия от двата вида избори, или за двата вида избори. Те съответно не му предоставят тази възможност, като му дават втора карта за гласуване“.

СПОДЕЛИ[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment