• Home
  • Защо опитните градинари започнаха да заравят сух ХЛЯБ в почвата? Отговорът ще ви изненада!

Защо опитните градинари започнаха да заравят сух ХЛЯБ в почвата? Отговорът ще ви изненада!

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Домашно отгледаните плодове и зеленчуци нямат нищо общо с онези, които сме свикнали да купуваме от магазина. Те не само са по-вкусни, но и в пъти по-полезни. Най-хубавото е, че са лишени от вредни вещества, които иначе попадат в организма ни.

Ако имате дворно пространство и от скоро се занимавате с отглеждането на растения, тази статия ще ви е наистина полезна. Ще ви разкажем за една изключителна техника, с която си служат градинарите с дългогодишен опит.

Не си мислете, че вкусните домати, краставички, тиквички или патладжани са чиста случайност. За да бъдат толкова полезни, производителите полагат не малко грижи, обвързани с отглеждането им.

Чували ли сте някой да ви казва, че заравя сух хляб в градината си? Навярно подобно изказване би ви накарало да се смутите не малко. Истината е, че този хранителен продукт е способен да излекува нашите растения и да ги предпази от вредители.

Ето какво се изисква от вас да направите:

Използвайте колкото се може по-стар и сух хляб. Половин хляб се залива с 3 литра вода и се оставя в рамките на едно денонощие да се накисне. На следващия ден смесете една чаша от течността с една кофа вода и полейте с нея растенията.

Може да вземете от сместа и да я заровите в почвата, както процедират мнозина. Издълбайте дупка, която да е в близост до кореновата система на болното растение. След това покрийте с почва и изравнете. Съвсем скоро ще забележите, че зеленчуците са много по-здрави и силни. 

Вслушвайте се в съветите на опитните градинари. Те са наистина ценни и ще са ви от полза при отглеждането на домашни плодове и зеленчуци.

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment