• Home
  • Зеленски клекна пред Русия. Ето какво предложи през зъби на Путин

Зеленски клекна пред Русия. Ето какво предложи през зъби на Путин

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Украйна е готова да преговаря за неутралитет с Русия

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в първото си интервю за руски медии от началото на войната.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор започна разследване срещу медиите, които взеха интервюто от украинския президент, предава БНР.

Русия трябва да знае истината – това бяха част от думите на Володимир Зеленски. Час и половина той отговаря на въпроси на руски език чрез видеовръзка на главния редактор на руската медия Медуза Иван Колпаков, на главния редактор на телевизионния канал Дождь – Тихон Дзядко, на журналиста и писател Михаил Зигар, който пита от името на Новая газета и на специалния кореспондент на Комерсант Владимир Соловьов. Пред тях Зеленски заяви, че с войната Русия заличи рускоезичните градове в Украйна. Облечен с традиционната си тениска в цвят каки Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия за демилитаризация и даницификация.

„Гаранция за сигурност и неутралитет, безядрен статут на нашата държава – готови сме да говорим за това. Това е главен точка, принцип за Руската федерация, доколкото си спомням. И доколкото помня именно затова започнаха войната“.

Готов е и да говори за признаване на руския език за официален. В тази страна всеки говори, на който език си иска, каза Зеленски. Разрушенията от войната в Украйна са по-тежки от тези по време на руската война в Чечня, заяви Зеленски.

„Защо всичко е страшно? Ще ви кажа. Страшно е, защото когато имаш такова отношение към собствения си народ, тогава какво отношение би имал към всички останали? И ние определено не сме свои за руското правителство. Това е страшно. Мисля, че това е диващина. И всичко това ще свърши зле“.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор излезе с предупреждение към руските медии да не разпространяват интервюто с Володимир Зеленски. В становище се казва, че някои от медиите взели интервюто са обявени за чуждестранни агенти.

„Споразумение с Русия възможно, само ако руските сили се изтеглят от страната“, допълни президентът.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment