• Home
  • Инфаркт уби един от най-богатите българи

Инфаркт уби един от най-богатите българи

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Една от емблематичните личности на Стара Загора – общественикът, политик и бизнесмен Евгений Жеков, е починал внезапно вчера на обяд, научи Lupa.bg. Според наш източник смятаният за най-богат старозагорец си е отишъл на 61 години след масивен инфаркт.

Бившият депутат Евгений Жеков е съпруг на председателката на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева. В града под липите Жеков бе известен като човек на Мая Манолова.

Бизнесменът е роден на 4 ноември 1960 година. Евгений Жеков бил един от двигателите на демократичните промени в Стара Загора, бивш зам.-областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, един от възстановителите на БЗНС и до последно областен лидер на Земеделски народен съюз – Стара Загора.

Неговият приятел и общински съветник от Народен съюз Методий Пенчев написа в профила си във фейсбук:

„Днес загубих много близък човек и приятел. Трудно ще изразя мъката си от това ,че няма вече да го видя, че няма вече да споделяме мислите си, че няма да можем да прекарваме заедно хубавите моменти в живота ни.

Когато откриеш истински приятел към когото се обръщаш винаги, когато имаш нужда да споделиш и го загубиш, болката те кара да се чувстваш изгубен и сам. Сега аз се чувствам така и разбирам, че това чувство няма да ме напусне. Скъпи приятелю, безкрайно ще ми липсваш. Почивай в мир!“

Още скръбни вести:

На 88-годишна възраст почина американската актриса Луиз Флетчър, която спечели „Оскар“ за ролята си на медицинска сестра в култовия филм „Полет над кукувиче гнездо“, съобщи Variety.

Представител на актрисата каза, че тя е починала в съня си в дома си във Франция.

В специална класация на Американския филмов институт сестра Рачед, изиграна от актрисата, е обявена за петата най-голяма злодейка в историята на киното и втората най-велика злодейка, отстъпвайки само на Злата вещица от Запада в „Магьосникът от Оз“.

За ролята си във филма „Полет над кукувиче гнездо“, Флетчър, в допълнение към „Оскар“, получи такива престижни награди като „Златен глобус“ и „БАФТА“.

Още скръбни вести:

Почина Васил Тодоров, заслужил треньор по свободна борба, който предаваше опита си в клуб „Ловеч“. Поклонението ще бъде на 27 септември от 11 часа в Ловеч, църквата „Св. Троица“ (под Автогарата).

Васил Тодоров бе трикратен сребърен медалист от европейски първенства, двукратен бронзов медалист от световни първенства и 4-ти на олимпиадата Мюнхен 72. Успешни изяви има и при ветераните, 3 пъти става световен шампион.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment