• Home
  • Какво да правим със златото, наследено от починал роднина?

Какво да правим със златото, наследено от починал роднина?

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Семейните ценности не винаги предизвикват спонтанно възхищение и радост. Говорим за различни видове наследени бижута. Преди въпросната вещ може да принадлежала на роднина, който е напуснал този свят завинаги. Струва ли си да носите такива бижута? Какво друго да направите с тях?

семейни ценности

Защо НЕ трябва да кръстите детето си с името на починал?Защо много хора искат да кръстят новородено с името на починал роднина? Някои дори имат такава тради…Nov 26 2021vijti.com

Нашата читателка Надежда сподели интересна мисъл в един от коментарите.

„Любимата ми баба почина преди 10 години и от нея останаха някои напълно неразбираеми за мен подаръци. Не ме питайте за подробности, но сред тях бяха златни коронки. Нямах представа какво да правя с тях, въпреки че имаше прилично количество такива заместители на зъбите. Дълго време просто се страхувах да ги докосна.”

„Ситуацията беше разрешена от среща с невероятен бижутер. Препоръча ми го приятел, защото внучката ми случайно скъса любимата си верижка и бижуто трябваше да се поправи. Дълго време се смущавах, но все пак реших да попитам майстора дали би се заел да преработи „аналогия на зъбите“ на починал човек. На тези думи бижутерът се усмихна добродушно и каза, че ще направи нещо друго за мен с голямо удоволствие „.

Всъщност езотериците не забраняват да се носят бижута на починали роднини. Може би има само един нюанс в тази ситуация. Би било хубаво да носите истинските скъпоценности ​​на онези хора, с които сте развили топли и приятелски отношения през живота им. Ако починалият не подкрепял особено този, който е взел златото, то наследникът може да се почувства доста неспокоен, носейки бижуто.

наследствен пръстен

Бижутата могат да се носят като вид талисман. Това също е позволено. Но в същото време не се препоръчва да превръщате такова нещо в култово съкровище, амулет, специален знак, придавайки му специално значение и сила. Такъв момент може да противоречи на религиозните канони.

Ако златото не представлява някакъв специален спомен за човека, който го е получил, тогава можете да го продадете или преработите в някакво друго бижу. Някои бижутерийни магазини предлагат замяна на златото на купувача за бижута от асортимента си. Разбира се, в такава ситуация може да се наложи парична такса от страна на клиента.

претопяване злато

Интересни идеи

Много хора споделят, че не могат да се разделят с ценностите на починалите си роднини, но и не биха ги носили за нищо на света. Те ги пазят прилежно скрити в дома си „за всеки случай“ – все пак стойността им никак не е за пренебрегване и биха били от полза, ако изпитаме спешна нужда от пари.

5 знака, че душата на починал човек е близо до вас:Когато човек почине, това причинява голяма тъга и болка. Хората усещат някаква внезапна празнота, ко…Mar 3 2021vijti.com[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment