• Home
  • Кирил Петков с лоша прогноза за идните 4 години

Кирил Петков с лоша прогноза за идните 4 години

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви след почивката на преговорите по сектор „Финанси“, че сега е моментът коалиционно да се смени реалността, по която се харчат парите. „Оттук нататък държавата не е собственик на тези пари, ние сме разпределители с 2 задължения: да не се откраднат някъде по пътя и да се харчат ефективно“, обясни Петков.

Оценката му след като бе министър е, че държавата плаща 3 пъти повече за това, което получава.

Даде да се разбере, че ще се следи за кражби без да се делят министрите на „наши и ваши“. Обяви, че трябва да се заравят идеи за „стратегически важно“ или „държавнически важно“ да се харчат пари, защото обикновено в тези случаи ставало дума за нещо много скъпо. Посочи, че принципът е да се прецени възвръщаемостта на всеки разход.

Призова да не се приемат с лека ръка предложения, които ще лишат бюджета от приходи, защото не е известно като се затегне контролът колко пари ще останат за всички важни за обществото неща.

„Не може преди да знаем какви пари да спрем от кражби да спираме приходите, защото във всички сфери сме изостанали жестоко. В някои от тях все едно започваме отначало. Който е министър в тях тежко му и горко, това ще са най-тежките 4 г. в живота му.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment