• Home
  • Кое дърво от какви болести лекува

Кое дърво от какви болести лекува

СПОДЕЛИ

[ad_1]

СПОДЕЛИ

Има такива доктори, които вместо аспирин, синапени компреси, предписват на болните пънове, колове от трепетлика, различни елови пръчки. Наричат ги дендротерапевти.
И болните никак не им се обиждат, а напротив, горещо им благодарят за чудесното изцеление. То си е направо чудесно, защото на никого досега не му е известно как именно става това. Но нали се получава!
Запознайте се кое дърво от какви болести лекува:
Бреза – концентрира силите, вниманието, генерира енергия. Казват, че ако завиеш в мека тъкан дебело брезово клонче и го поставиш през нощта под врата си, може да се излекуваш от остеохондроза на шията. Само че клончето трябва да се отреже от живо дърво. А у нашите прадеди не било прието да се засажда пред дома плачеща върба – смятало се, че може да предизвика женски болести.

Бор – много енергийно дърво, но съществува мнение, че за някои хора енергията му е прекалено тежка. Например хора с болно сърце в борова гора се чувстват много зле.
Кестен – добър срещу ревматични заболявания, срещу безсъние. Прогонва тревогата.
Топола – известно е, че активно поглъща отрицателната енергия от околната среда. От друга страна, има основание да се предполага, че тополата е дърво вампир, т.е. поглъща жизнената енергия на човека. Трепетлика – понякога народът я нарича “треперещо дърво”, защото листата й трептят дори при абсолютно безветрие. Може би по тази причина тя притежава лечебни свойства против температура и треска. Кората й никога не загнива. Това й уникално свойство дори е отбелязано в речника на Дал: “Ако зъбите са ви лоши, изрежете триъгълник от кората й и натрийте венците си до кръв, а след това отново поставете кората на предишното й място. По този начин премахват болката при изгаряния, порязване”.

Лиственица – притежава противовъзпалителен ефект. При женски болести народната медицина съветва да поставите отдолу на корема кръгли листа с дупка в средата (диаметър 7 см).
Дърветата се делят на “захранващи” (донори), “изсмукващи” (потребители) и “неутрални” по отношение на човека. За най-мощен от захранващите се счита дъбът, от “изсмукващите” – тополата, трепетликата, всички пълзящи растения, както и голяма част от иглолистните. Един от критериите за това, дали едно растение е “изсмукващо”, е когато около него растат и се чувстват комфортно други растения. Биологичната активност на дърветата имат своя пик в различно време от денонощието и тогава имат най-голяма полза.
Ефективен метод да откриеш своето дърво е да вземеш парченце станиол, да го потъркаш в дрехата си, за да се наелектризира и като го сложиш на дланта си, да го приближиш към кората на дървото. Ако станиолът прилепне към кората на дървото – това е твоето дърво, ако пък не – значи това дърво не ти подхожда.

СПОДЕЛИ[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment