• Home
  • Лекар разкри истината за водата с лимон

Лекар разкри истината за водата с лимон

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Пиенето на вода с лимон на гладно вече се превърна в традиция. Твърди се, че това е най-добрият начин за активизиране на всички процеси в тялото след нощния сън, включително за пречистване от токсини и стимулиране на имунитета.  Но наистина ли пиенето на вода с лимон толкова полезно? Според диетолога Наталия Кунская консумацията на вода с лимон може да осигури някои ползи, но в никакъв случай тя не трябва да се осъществява на празен стомах.

Мнението на експерта за водата с лимон „Водата с лимон помага в борбата с вирусните заболявания, участва в синтеза на колаген, усвояването на желязо, цинк и други минерали.“ Също така нейната консумация стимулира производството на стомашна киселина, активира отделянето на жлъчка, което е важно за усвояването на мазнините.

„Препоръчително е да се пият не повече две-три чаши на ден вода с лимон“, споделя специалистът. Експертът подчерта, че водата с лимон, като всяка напитка, съдържаща киселина, не трябва да се консумира на празен стомах. Тя освен за стомашната лигавица е вредна и за зъбите. Според експерта след събуждане е по-добре да се изпият една или две чаши чиста топла вода, без лимон и други добавки.

Освен това д-р Кунская не препоръчва тази напитка да се консумира по време на хранене. В случая може да се ограничите единствено до няколко глътки чиста вода.  Важно: Статията е единствено с информативна цел и предоставената в нея информация не замества консултацията с лекар или диетолог!

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment