• Home
  • Лошо. Ето какви санкции предстоят за България от Руската федерация

Лошо. Ето какви санкции предстоят за България от Руската федерация

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Лидерите на недружелюбни към Русия страни трябва да очакват лични санкции, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.

„И можете, и трябва да очаквате, разбира се“, каза той, отговаряйки на въпроса дали ръководителите на държави, включени в списъка на неприятелските страни, трябва да очакват санкции от Русия.

Според Песков личният списък на американските представители, срещу които Москва наложи санкции, е съгласуван с президента Владимир Путин, предаде ТАСС .

Правителството на Руската федерация одобри списък с чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия, нейните компании и граждани. Тя включва САЩ и Канада, държавите от ЕС(в т.ч. и България-б.р.), Обединеното кралство (включително Джърси, Ангила, Британските Вирджински острови, Гибралтар), Украйна, Черна гора, Албания, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Северна Македония и Япония, Южна Корея, Австралия, Микронезия, Нова Зеландия, Сингапур и Тайван (считана за територия на Китай, но управлявана от собствена администрация от 1949 г.), Швейцария.

По-рано беше съобщено, че Русия наложи ответни санкции на Съединените щати на 15 март, като публикува „стоп списък“ от 13 американски граждани, включително американския президент Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки заяви , че представители на американското ръководство, които са били в списъците за отговор на санкциите на Русия, не са планирали посещения и нямат сметки в страната.

В същото време Русия не отказва контакти с президента на САЩ, въпреки наложените му санкции.

Превод: ПИ

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment