• Home
  • Макрон позвъни на Путин и чу кога ще спре войната

Макрон позвъни на Путин и чу кога ще спре войната

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Макрон и Путин подготвят двустранна лична среща - Фактор

Украинските националисти използват гражданите на Украйна в качеството им на жив щит. Те представляват огромна заплаха. Това обясни руският президент Владимир Путин в разговор с френския си колега Еманюел Макрон. 

Руският държавен глава отбеляза, че руските въоръжени сили не застрашават мирните жители и не нанасят удари по граждански обекти.

Украинските националисти, на свой ред, специално разполагат ударните си системи в жилищните квартали, добави Путин.

Лидерите на Русия и Франция се споразумяха да поддържат контакт. Разговорът бе продължителен и се състоя по инициатива на френската страна.

Президентът на Русия Владимир Путин по време на разговор с президента на Франция Еманюел Макрон подчерта, че урегулирането на кризата около Украйна е възможно само при безусловното зачитане на законните интереси на Русия в сферата на безопасността. Това съобщиха от преслсужбата на Кремъл. 

„Владимир Путин подчерта, че подобно урегулиране е възможно само при безусловното зачитане на законните интереси на Русия в сферата на безопасността, включително признаването на руския суверенитет над Крим, решението на задачите по демилитаризацията и денацификацията на украинската държава и гарантирането ѝ на нейния неутрален статут“, се казва в съобщението.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment