• Home
  • Меркел проговори, какво предупреди за Путин

Меркел проговори, какво предупреди за Путин

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Меркел проговори, какво предупреди за Путин

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно. Това каза бившият германски канцлер Ангела Меркел. Коментарът ѝ идва след телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Русия с всички средства.

„Трябва да се отнасяме сериозно към думите му”, каза тя, цитирана от ДПА. „Сериозното отношение, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост – мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия”, подчерта Меркел.

По-рано Путин посочи, че западните страни, в отговор на „руската специална операция“, извършват „ядрен шантаж”, насърчавайки Киев да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала. И намекна за допустимо използване на ядрени оръжия. Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че „това не е блъф”.

Копирано от standartnews.com

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment