• Home
  • Най накрая! Има виновен за катастрофата на „Струма“

Най накрая! Има виновен за катастрофата на „Струма“

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Хронология на катастрофата на АМ "Струма" - какво точно се е случило -  DUNAVMOST.com

Прокурорът Бисер Михайлов разкри, че има начални доказателства за виновно поведение на водача на автобуса, който се запали на автомагистрала „Струма“, и в него загинаха общо 45 души. „Всички 45 жертви от катастрофата са идентифицирани. Установява се, че няма никакви следи от взривни вещества и пиротехнически средства. Няма дори минимални данни, че туби с бензин са се превозвали. Нито е имало заготовки за наркотици, както четох някъде по медиите“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Рано е за обвинителен акт. Разследването е в начален етап. Събрани са огромен брой доказателства. Имаме работна теза с колегите следователи за причините на ПТП-то, но в настоящия момент за виновно поведение на конкретно лице няма доказателства. Има начални доказателства за виновно поведение на водача на автобуса“, заяви още Михайлов.
„Това е професионален водач, който при каквито и условия и препятствия да има, той е длъжен да се справи.

Това е според нашето законодателство. Когато е тъмно, видимостта е намалена, когато вали дъжд пак се намалява, имаме и завой. Инфраструктурата е обследвана. Имаме доклади изготвени. Дори да няма маркировка, той е длъжен да следи пътя.  Като не виждаш пътя, ще караш по-бавно. Предполага се, че скоростта е била висока. Но тепърва предстои разследване. Може да е превишена или несъобразена. Установи се, че гумата не е спукана“, каза пък следователят Мариан Маринов.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment