• Home
  • Най-накрая! Съобщиха виновния за катастрофата на „Струма“

Най-накрая! Съобщиха виновния за катастрофата на „Струма“

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Съобщиха виновника за катастрофата на "Струма"

Прокуратурата е приключила разследването за катастрофата на автобус на магистрала „Струма“ при която загинаха 45 македонски граждани. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи пред Би Ти Ви, че причината според следствието е липса на контрол върху автобуса от страна на водача и високата, несъобразена, но и непревишена скорост. Предстои заключенията да се изпратят на македонските власти, след като двете страни се разбраха още в дена на катастрофата разследването да се извърши единствено от българската страна.

 

На 23 ноември 2021 г. македонски автобус катастрофира на участък от магистралата, който впоследствие се оказа със статут на междуградски път. При възникналия пожар загинаха 45 македонски граждани, сред които и шофьорът, а седем оцеляха. В различни медийни изяви зам.-главният прокурор Сарафов твърдеше, че няма връзка между инцидента и пътната маркировка (въпреки признанието, че не отговаря на изискванията), но мантинелата, на която се нанизал автобусът, е опасна и е способствала за инцидента. Впоследствие инфраструктурата около участъка на инцидента бе преправяна няколко пъти.

 

За автобуса се знаеше, че е на 14 години, като от две е собственост на македонската фирма-превозвач „Беса транс“, а последно е минал технически преглед три месеца преди инцидента.

Според анализ на автомобилния състезател и организатор на обучения за пътна безопасност Димитър Илиев сериозна роля за катастрофата има състоянието на пътната маркировка и сигнализация на мястото на инцидента.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment