• Home
  • Ники Кънчев призова България за спешна помощ

Ники Кънчев призова България за спешна помощ

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Ники Кънчев призова България за спешна помощ за майка, сполетяна от тежки заболявания. Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук.

„Здравейте, готини, мои!

Отново имам нужда от вас, от вашите големи сърца и смели действия. Нека този път помогнем и да изправим на крака 38 годишната Албена Васева от София.

Не я познавам лично, а и това няма никакво значение. Знам че е от един от най-бойните софийски квартали – Дружба.

Албенка има нужда от нашата помощ, за да може да прегърне новороденото си бебе, 5- месечния Дани и да се радва на семейството си. В момента за бебето се грижи по-голямата му сестра Лора, която на 7 април стана на 19 години.

Дълги години семейството мечтае за второ дете и когато чудото се случва , буквално дни преди раждането Албена е диагностицирана с менингиом (мозъчен тумор), Туморът беше изваден по спешност при изключително сложна 12- часова операция в Пирогов. Операцията е успешна, но след нея Албена изпадна в кома, от която излезе след месец. За съжаление тук не свършват нещастията за това семейство. Албена преживя инсулт, тромбоза, а от понеделник е приета в Пирогов с декубитална рана на гърба.Тя е на легло, има нужда от лечение и рехабилитация. Не може да се грижи за бебето и да се радва на семейството си защото не може да се движи. Както ви казах и както се вижда от снимката сега майка на 5-месечния Дани продължава да е с неговата кака, 19-годишната Лора. Вместо тийнеджър на Лора й се е наложило да стане майка!

Пет месеца семейството направи всичко по силите си за нейното възстановяване, но възможностите за адекватно лечение в България са изчерпани. Имат отправени запитвания към различни клиники и центрове и получена оферта от Германия за терапия в размер на 25 000 евро. Отделно от тази сума ,около 10 000 лв. са нужни , аз да я транспортират с линейка и медицинско лице до Германия и 1 500 евро месечно за придружител в болницата. ужда от помощ и подкрепа заради огромните разходи по нейното лечение и сериозността на състоянието ѝ. Докато се създаде дарителска сметка, средства се набират в сметката на Лора, като в основание вписвайте – Дарение лечение.

Кутии за дарения са поставени в квартала на семейството- в кварталните магазини в Дружба II.

Изпращайте вашите жестове на Лора Йорданова Васева

IBAN – BG73 UBBS 8002 1031 0893 50

Има и още един начин!

Аз се включих! Давайте и вие! Много сме! Силни сме!“

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment