• Home
  • Нинова иска нещо, което ще се хареса на всички

Нинова иска нещо, което ще се хареса на всички

СПОДЕЛИ

[ad_1]

„БСП излушва отчетите на четирите ни министри. Оценяваме положително първите сто дни на правителството и дава висока оценка на министрите“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на Националния съвет на партията, на който беше обсъден въпросът със стоте дни на управление на правителството.

„Отчитаме два успеха, една слабост, три задачи и три проблема, които чакат решение“, подчерта тя.

„Правителството успя да преведе страната през най-тежките зимни месеци успешно. Чрез мораториума и компенсациите за бизнеса, с мярката 60/40. Правителството проведе битка със спекулата на цените, както и осигури социална подкрепа за социално слабо и енергийно бедни“, каза Нинова.

„Втори успех за нас е приемането на бюджета за 2022 г. Приехме бюджет, който има два основни акцента. Показахме грижа за работещите хора, продължихме мярката 60/40. Увеличихме обезщетението за безработните. Показахме грижа към здравеопазването“, заяви тя.

„Имаме една слабост в правителството и това е лошата комуникация по между ни“, изтъкна тя като слабост на кабинета „Петков“.

„Тази слабост трябва да я преодолеем, защото това показва слабост, а ние искаме силна коалиция със силни послания и политики“, добави тя.

„Предстоят ни три важни задачи. Първо трябв да приключим управленската програма, която да е подкрепена оа законодалтелна програма, а още от утре да започнем подготовка за актуализация на бюджета“, каза тя.

„Имаме три проблема – оръжията за Украйна, позицията за РСМ и шефът на БНБ. БСП се обединява около износа на оръжие за Украйна. Искаме войната да спре, а отношенията да се нормализират. Нациналният съвет препотвърди позицията за РСМ. Стартиране на процес за присъединяване само след изпълнение на двустранния договор между двете страни и изпълнение на клаузите. За шеф на БНБ сме заявили, че управителят не трябва да е депутат, а експерт с международен опит“, подчерта Нинова.

По думите ѝ трябва единно предложение от страна на коалицията.

„Това, с което може да се актуализира бюджетът е около 2,5-3 млрд. лв. Предлагаме да се регулират цените чрез таван на някои от тях и компенсиране на производителите през фонд, който да създадем. Предлагаме да се объсди диференцирано ДДС и въвеждане на необлагаем минимум или промени в Закона за корпоративното облагане и създаване на облагане на свръхпечалбите на енергийните дружества както държавните, така и частните. Ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход“, изтъкна лидерът на БСП.

„Сребърният фонд не е харчен, а се е увеличил с 250 млн. лв.“, подчертя Корнелия Нинова.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment