• Home
  • Писмото на една туркиня до България взриви Фейсбук

Писмото на една туркиня до България взриви Фейсбук

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

ТЮРКЯН ДЮРАН: В ТУРЦИЯ СПОРЯТ КАК БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ИКОНОМИЧЕСКА ЧАСТ НА АНКАРА, СПРЕТЕ БЕЗСРАМИЕТО!

Арогантността при учредяването на ДОСТ премина всякакви граници на спазването от благоприличие на дипломатичност и етика.

Що за безочие е да се домъкнат половината властимащи от Турция под формата на делегация?!

Що за безочие и арогантност е да накърниш суверинитета на Република България, изказвайки се „ЧЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ТУРЦИ, РЪКАТА НА ТУРЦИЯ ЩЕ ДОСТИГА ДОТАМ“?

Написах го малко по-меко, защото истинският превод е покъртителен.

Още преди три години, когато работих в Турция, по СNN в Турция се водиха спорове между политици и интелектуалци как България да стане икономическа част от Турция.

Настръхвах, не вярвах, негодувах, гневях се….само като слушах „просто полемики и спорове“.

Сега, като юрист, недоумявам как нашите управляващи допускат подобни изкази?!

Какво ще направят, как ще им посочат къде е мястото им, как ще ги накажат за тези изказвания и безсрамна дързост?

Трябва да внимаваме много, особено в този международен деликатен момент, когато Турция си мисли, че държи всички в ръката си, включително и Европа.

Амбициите на Турция са огромни – ако не се спре навреме, ще стане страшно.

Аз съм туркиня и обичам България като своя родина прекалено много, за да стоя безучастна.


Още политически новини:

Необходимо е да се търсят нови финансови инструменти, с които да се решават инфраструктурните проблеми на Столична община. Такъв подход е създаването на инвестиционен пул. В неговото да се включат международни и наши банкови и небанкови институции, включително и големият бизнес, които да инвестират в проекти, които ще имат добавена стойност и възвръщаемост. Това каза председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) Калоян Паргов пред участниците в Конференцията „Европейска София – инфраструктура и нови проекти“, организирана от Euronews Bulgaria.

По думите на общинския съветник от БСП трябва да има мащабен подход. „Очевидно е, че европейските средства няма да са толкова благонадеждни оттук нататък, както бяха в последните 10-15 години. От тях София спечели немалко“, отбеляза той.

Паргов даде за пример изграждането на паркинги в София като проект с възвръщаемост, в която си струва да се инвестира. Според него паркирането в града ще става все по-голям проблем и съвсем скоро София ще се превърне в един голям паркинг.

„Столична община трябва да потърси начин да прибере някъде всичките тези автомобили. Това може да стане само чрез мащабна програма за паркирането в града. Говорим за инвестиция от стотици милиони лева, за да може София да заприлича на останалите европейски градове по отношение на паркирането“, убеден е Калоян Паргов.

Той отбеляза, че метрото е ключово, защото то има отношение към урбанизацията и градоустройството на столицата оттук нататък, в следващите десетилетия.

“То е една жива система и няма да спре дотук с тези три метродиаметъра. Надявам се в бъдеще да видим метрото с всичките му рингове, а не със сегашното диаметрално изграждане. Така ще се оформи нов тип град, модерен като Рим, Берлин, Лондон и други градове. Става въпрос за ринговото планиране, за ринговото градоустройство, за оформянето на различните типове рингове във функциите и развитието на града“, обясни Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС.

Калоян Паргов припомни социологическо проучване, свързано със степента на удовлетвореност на гражданите от живота в София. „То показа, че градът ни не е хомогенен. Имаме две Софии на една територия. Изравняването на стандарта в града ни е предизвикателство, с което трябва да се справим заедно с бизнеса“, счита социалистът.

В заключение председателят на СИНПИ пожела „На добър час“ на форума и изрази надежда това да бъде стартът на една поредица от срещи, на които архитекти и строители, инженери и хората, които взимат решения, периодично да си сверяват часовника, както и да споделят грешките и проблемите, които трябва да бъдат отстранени.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment