• Home
  • Предаваме изключително важните думи на Румен Радев за участието на България във войната

Предаваме изключително важните думи на Румен Радев за участието на България във войната

СПОДЕЛИ

[ad_1]

“Като държавен глава, няма да допусна въвличането на България в този конфликт”, категоричен беше президентът Румен Радев по повод призивите да изпратим оръжия на Киев.

Той посочи, че отговаря за сигурността на българските граждани и е воден само от това.

“Избран съм, за да отстоявам мира. Цената я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората”, категоричен беше държавният глава пред журналисти.

Румен Радев коментира и 100-те дни на кабинета “Петков”. Той натърти, че за него е изненадваща чистката на кадри на неговите два служебни кабинета от страна на новата власт.

“Все още хората очакват резултати. Учудващо и объркващо е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства”, каза Румен Радев. Той не визира конкретни примери, но се обърна към медиите: “Тези процеси са около вас, можете да информирате обществото”.

Той добави, че все още “много надежди са свързани с това правителство”, но апелира и за по-бързи резултати

В отговор на въпрос за руския посланик Елеонора Митрофанова и публикации на руското посолство, Румен Радев коментира: “Аз вече се произнесох много ясно. Очаквам не само посланикът на Руската федерация, всички посланици да се отнасят с уважение към българските институции и суверенитет”.

Президентът коментира и намерението на ЕС да договаря единно цената на газа за европейските страни. Според Радев това ще бъде успех и ще направи Европа по-солидарна.Румен Радев направи коментарите на влизане в Учебния театър на НАТФИЗ, където отиде по случай Международния ден на театъра.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment