• Home
  • Путин направи най-неочаквания обрат в позицията си

Путин направи най-неочаквания обрат в позицията си

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Германският канцлер е поискал писмени разяснения
Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е уверил днес германския канцлер Олаф Шолц, че Европа може да продължи да плаща за руския газ в евро, а не в рубли, както наскоро обяви Москва, предаде Франс прес.

Според говорителя на германското правителство Щефен Хебещрайт Путин е уверил Шолц, че плащанията от Европа през следващия месец “ще продължат да бъдат в евро и ще се превеждат, както обикновено, към “Газпромбанк”, която не е подложена на санкции”, а тя ще се погрижи за конвертирането в рубли.

Шолц не се е съгласил на тази процедура за конвертиране и е поискал писмени обяснения, предаде Би Би Си.

Путин е обсъдил въпроса за плащането на газа и с италианския премиер Марио Драги, съобщават от пресслужбата на Кремъл. Руският президент е информирал Драги за хода на преговорите между руските и украинските представители в Истанбул. Освен това той е разяснил как ще се осъществи преходът към разплащане в рубли за доставки на руски газ, се казва в публикувано от Кремъл съобщение.

Русия заяви, че заради наложените от Запада финансови санкции възнамерява да започне да изисква плащания в рубли вместо в обичайните евро или долари за енергийните си доставки, припомня Ройтерс.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment