• Home
  • Путин постави непосилно условие на Украйна

Путин постави непосилно условие на Украйна

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Русия е отворена за диалог с Украйна и с всички, които искат мир – при условие, че всички искания на Москва бъдат изпълнени. Това е казал руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде БНР.

Исканията на Русия включват неутрален и неядрен статут на Украйна при задължителна „демилитаризация“ на страната, „денацификация“ на украинската държава, признаване на руския суверенитет над Крим и на суверенитета на Донецката и Луганската народна република в административните граници на Донецка и Луганска област в Украйна.

Президентът Путин е уверил канцлера Шолц, че руските сили не бомбардират Киев и големите украински градове, определяйки като „груба измислица“информациите за разрушения, извършени от Москва. Информациите за предполагаемите бомбардировки на Киев и други големи градове не са нищо друго освен груба пропагандна измислица, е заявил Путин по време на телефонния разговор с германския канцлер, според съобщението на Кремъл.

Пресслужбата на Кремъл е съобщила също, цитирана от ТАСС, че в разговора си с Шолц Путин е обърнал внимание на опасността, която произтича в Украйна от неонацистите. Било е подчертано, че основната опасност идва от военните формирования на неонацисти, които извършват многобройни военни престъпления, използвайки терористични методи, разполагайки ударно оръжие в жилищни квартали, прикривайки се цинично зад гражданското население, се казва в съобщението. В него се изтъква, че Киев „не изпълнява обещанията си да прекрати това варварство и през последните дни броят на тези случаи се увеличава“

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment