• Home
  • Путин току-що стовари тежките си условия за Украйна пред Макрон

Путин току-що стовари тежките си условия за Украйна пред Макрон

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook

Цената на мира за Русия: Путин току-що стовари тежките си условия за Украйна пред Макрон

Руският президент Владимир Путин в разговор с френския президент Еманюел Макрон подчертава, че уреждането около Украйна е възможно само ако безусловно се вземат предвид законните интереси на Русия в областта на сигурността, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от “РИА Новости”.

“Владимир Путин подчерта, че такова уреждане е възможно само при безусловно отчитане на законните интереси на Русия в областта на сигурността, включително признаването на руския суверенитет над Крим, решаването на задачите за демилитаризация и денацификация на украинската държава и гарантиране на нейния неутрален статут”, съобщението се казва.

През 2014 г. Русия включи Крим в своята територия в ход, който е заклеймен като незаконна анексия и непризнат

Френският президент Еманюел Макрон повтори исканията на международната общност за спиране на офанзивата на Русия в Украйна в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в понеделник, съобщи офисът на Макрон.

Макрон също така призова Путин да спре всички удари срещу цивилни в Украйна, да запази цивилната инфраструктура и да осигури безопасен достъп до ключови пътища, особено на юг от Киев.

“Президентът Путин потвърди готовността си да се ангажира по тези три точки”, казаха от Елисейския дворец, добавяйки, че Макрон и Путин също се съгласиха да останат в контакт през следващите дни.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment