• Home
  • Рамзан Кадиров обяви, че е в Украйна и заплаши Зеленски

Рамзан Кадиров обяви, че е в Украйна и заплаши Зеленски

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Рамзан Кадиров обяви, че е в Украйна и заплаши Зеленски

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че се намира в Украйна заедно с руските сили, които водят офанзива в страната. Кадиров, който е обвиняван от международни неправителствени организации в сериозни нарушения на човешките права в строго контролираната кавказка република, публикува видеоклип, на който е във военна униформа и изучава планове около маса с войници в една стая. В съобщението той пояснява, че видеото е заснето в Гостомел – летище край Киев, превзето от руските сили в първите дни на тяхната военна атака. Тази информация не може да бъде проверена по независим начин, съобщи АФП.

„Онзи ден бяхме на около 20 км от вас, киевските нацисти, а сега сме още по-близо“, пише Кадиров. „Ще ви покажем, че руската практика учи на военно дело по-добре от чуждестранната теория и препоръките на военните съветници“, добави той. Кадиров се обърна лично и към украинския президент Володимир Зеленски: „Лично съобщение за Зеленски и бандата му. Където и да отидете, където и да се скриете, нашите бойци ще ви хванат. Те ще подпалят всеки ваш привърженик, всеки, посегнал на животите на мирното население в Украйна“.

В отговор Алексей Арестович, съветник на Зеленски, каза, че ако Кадиров действително е близо до Киев, ще бъде унищожен. „Защо „ако“ – не си видял видеото ми и трябва да почукам на вратата ти ли“, отвърна Кадиров.

Кадиров, който управлява руската република Чечения с железен юмрук, е бивш бунтовник, превърнал се в съюзник на Кремъл, който разполага с паравоенни сили. В началото на войната в Украйна в социалните мрежи бяха разпространени снимки, на които се виждаше площад в чеченската столица Грозни, пълен с войници, които твърдяха, че са готови да се бият на страната на руснаците в Украйна.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment