• Home
  • само това може да спре войната

само това може да спре войната

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Путин обяви при какви условия може да прекрати войната срещу Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен разговор помоли руския президент Владимир Путин да спре войната и ударите срещу цивилни в Украйна. Това съобщи френският лидер в Twitter, предава novinite.bg.

Освен това Макрон призова Путин да гарантира безопасността на пътищата в Украйна и да запази гражданската инфраструктура на страната.

От своя страна Кремъл съобщи, че френската страна „е изразила определени възгледи“ относно руската „специална военна операция за защита на Донбас“, а също така „изразила надежда за бързо уреждане на настоящия конфликт чрез диалог и преговори с Киев“.

Путин заяви, че уреждането на конфликта в Украйна е възможно “при безусловно отчитане на законните интереси на Русия в областта на сигурността”, се казва в изявление на Кремъл. Сред тези условия президентът на Русия посочи:

– признаване на руския суверенитет над Крим;
– демилитаризация и денацификация на Украйна;
– осигуряване на неутрален статут на украинската държава;

Путин също така отбеляза, че руската страна е отворена за преговори с представители на Украйна и очаква те „ще доведат до желаните резултати“.

„Президентът на Русия обърна специално внимание на факта, че руските въоръжени сили не заплашват цивилни и не нанасят удари по цивилни обекти. Заплахата идва от украински националисти, които използват цивилното население като жив щит, умишлено поставят ударни оръжейни системи в жилищни райони и засилват обстрела на градовете в Донбас.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment