• Home
  • Сега е топло, но не се заблуждавайте! Пазете колите, ето кога започва ледената бомбардировка

Сега е топло, но не се заблуждавайте! Пазете колите, ето кога започва ледената бомбардировка

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Facebook


Валежи в дните около Гергьовден

След жегата на Великден, в първия ден след големите празници високите температури ще се запазят и следобед термометрите ще се движат между 22 и 27 градуса.

Ще е преобладаващо слънчево, но в часовете следобед над източната половина на страната ще има условия за краткотрайни гръмотевични бури с локален характер и риск от градушка.

В дните до сряда времето ще се запази топло, слънчево сутрин и с краткотрайни превалявания с гръмотевици следобед и привечер. Валежите няма да са повсеместни, а по-скоро локални. В четвъртък над Балканите ще се оформи област с ниско атмосферно налягане с център над Румъния.

Студеният фронт ще премине от северозапад на югоизток с краткотрайни валежи с гръмотевична активност. Нахлуващият по-студен въздух леко ще понижи температурите през втората половина на седмицата и дневните стойности ще са с 2-3 градуса по-ниски. Превалявания през почивните дни обаче ще има само в планините.

Първата пълна седмица на месец май ще започне със спокойно време, но около средата й се очаква формирането на средиземноморски циклон, преминаващ южно от нас. Около Гергьовден предстоят няколко облачни и дъждовни дни. Температурите ще се запазят около и малко под обичайните за периода, без резки застудявания.

Facebook

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment