• Home
  • Скъсаха от подигравки Кирил Петков

Скъсаха от подигравки Кирил Петков

СПОДЕЛИ

[ad_1]

В петъчни ден от кабинета „Петков“ се похвалиха, че председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще дойде на 8 април на посещение в България. По този повод писателят Петко Симеонов разкри какво ще донесе шефката на ЕК на България с Плана за възстановяване.

Това той направи чрез пост в личния си фейсбук профил.

Ето какво написа Петко Симеонов (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Кацна самолета на Урсула фон дер Лайен. Носи, както обеща, одобрения План за възстановяване и устойчивост.

Усилено се строи тунела при Шипка. Направена е първата копка на тунел при Петрохан. Започва проектирането на тунела Троян-Кърваре. Строят се обещаните пет мостта на Дунав. Новият русенски мост ще се открие утре заран. Пред завършване е мостта при Оряхово.

Най-после е започнало строителството на представителни за страната КПП-ета на всички входни-изходни пътища. Магистралите Хемус, София-Калотина, Струма, София – Видин, Велико Търново-Русе, София-Русе, Варна-Русе, Русе-Капитан Андреево са пред завършване.

В Северна България започва строителството на десетина завода, всички пристанища на Дунав са обновени и пътищата до тях оправени. Напредва строителството на АЕЦ Белене.

На летище Граф Игнатиево кацнаха първите осем F 16, другата седмица пристигат следващите осем, те са премия.

Преподписани са договорите с двете американски централи в Марица-изток. Газовата връзка с Гърция по обед беше пусната в пробна експлоатация.

В три часа завършва здравната реформа, а в четири съдебната. Пролетното залесяване с десет милиона фиданки на бук, цер и бор ще приключи навреме.

Пенсионерите ще получат допълнителна пенсия на Петровден и Голяма Богородица. Пенсионерките и те.

Членовете на Светия Синод са тръгнали от врата на врата да проповядват Вяра, Надежда и Любов.

Амин!“.

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment