• Home
  • Слънчев бряг е неузнаваем в момента

Слънчев бряг е неузнаваем в момента

СПОДЕЛИ

[ad_1]

Курортният комплекс Слънчев бряг ще посрещне в края на седмицата първите чуждестранни туристи. Те ще пристигнат от Израел. Междувременно 12 хотела в комплекса са приели и настанили украински бежанци. Уверенията на държавата са, че след 31 май украинските граждани ще бъдат преместени в държавните бази.

Слънчев бряг в момента е строителна площадка. Ремонти се правят на хотели, търговски обекти и ресторанти, част от улиците се асфалтират, а на много места се подменя тротоарната настилка. Павилионите на крайбрежната алея са затворени, единствените работещи обекти са супермаркетите и обменните бюра. Таксиметровите шофьори скучаят на пиаците. Без никакъв оптимизъм те обсъждат предстоящия сезон.

Ремонтните дейности по инфраструктурата трябва да приключат до 20 май. 1,8 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонт, озеленяване и поддръжка на парковете, каза директорът на АД „Слънчев бряг“ Златко Димитров.

Той се обяви против идеята в курорта да се поставят бариери и да има пропускателен режим, както и другата идея на парламентарната комисия по туризъм – хотелиерите да плащат такса „инфраструктура“ на държавата.

Новият сезон в Слънчев бряг започва със стари нерешени проблеми. Най-сериозният от тях е кой трябва да стопанисва инфраструктурата на курорта – държавата или Община Несебър. Всяка година в началото на сезона от туристическия бранш напомнят за този нерешен конфликт.

Идеята хотелиерите да плащат такса „инфраструктура“ връща курорта години назад, когато срещу въвеждането на тази такса имаше протести, а десетки хотелиери водиха и съдебни дела, съобщава „Радио Бургас“.

НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ ПОДБРАНИ ЗА ВАС

[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment