• Home
  • Шофьор сподели какво са му проверили катаджии, мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата

Шофьор сподели какво са му проверили катаджии, мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата

СПОДЕЛИ

[ad_1]

СПОДЕЛИ

Шофьор сподели какво са му проверили катаджии, мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата

На интересна публикация във Фейсбук попадна Plovdiv24.bg. Водач на лек автомобил „Мерцедес“, с пловдивска регистрация, е бил спрян за проверка в Родопите от служители на МВР.

Ето какво споделя шофьорът: „Село Търън. Проверка заверка пожарогасител и оборудване! Тази година поне успях да покажа стикера, че миналата го заверявах за нищо“.

В коментарите под поста много потребители си признават, че не знаят за подобен стикер. „Стикер за пожарогасител? От 10+ години имам книжка, даже не знаех, че съществува такова нещо“, напълно откровен е коментиращ публикацията, която е от вчера по обяд.

Какво казва законът?

Пожарогасителят в автомобила не само е задължителен – той трябва да е в годност и изправност. Също както колата, този уред подлежи на задължителен периодичен преглед, който се извършва в лицензиран сервиз. При него се поставя стикер, удостоверяващ премината проверка. Маркира се датата на извършеното обслужване и крайният срок за следващата проверка. Ако пътните полицаи установят при проверка, че уредът не е бил проверен, могат да спрат колата от движение.

СПОДЕЛИ[ad_2]

СПОДЕЛИ

Leave A Comment